Анжела Мизова: Петък, 13-и, беше най-страшният ден, който са преживявали българските аптеки

ВИДЕО / ИНТЕРВЮТА
Усещах как зъбите ми са стиснати толкова здраво, че челюстта ме боли. Не можехме да спим от стрес и умора, казва магистър-фармацевтът Анжела Мизова, която е и заместник-председател на Българския фармацевтичен съюз. Анжела живее и работи в Пазарджик, а аптеката й в центъра на областния град обслужва местните хора от 1996-а насам. Все по-често се оказва, че ние сме най-достъпните здравните специалисти, казва тя. Паниката в момента се изразява в покупките, а самата Анжела е изключително против паническото изкупуване в аптеките. И предупреждава, че това няма да свърши за една седмица, като трябва да се въоръжим физически, психически и емоционално за по-дълъг период. При нея разболял се фармацевт няма, но в страната вече има такъв. В аптеката на Анжела маски има, но спекула няма. Една маска струва 1.30 лв. И така – българските фармацевти живеят в Параграф 22. Щабът ни каза – не ходете при личните си лекари, а междувременно по централно разпореждане тръгнаха тежки проверки по аптеките от по 10 човека от 5 институции. В Гърция вече проблемът е поне частично решен. От 30 март гърците могат да купуват лекарства от аптеките чрез мобилните си телефони, без да се налага да представят рецепта от лекаря в печатен вид. Докато фармацевтите у нас продължават да работят в Параграф 22, не им остава дори време и енергия да се притесняват за собственото си здраве. Изповедта на фармацевта чу Петя Кузева
КАТЕГОРИИ
ОЩЕ КАТЕГОРИИ
 
Вестник Атака
Западът вече не може да бъде образец за цял свят Западът вече не може да бъде образец за цял свят »
Кишор Махбубани, специалист по отношенията между Запада и Изтока, писател и бивш сингапурски дипломат, смята, че усилването
Ще спре ли нова желязна завеса трансджендърите? Ще спре ли нова желязна завеса трансджендърите? »
Пьотр Акопов Европа ще се докара до нова желязна завеса между своите Изток и Запад – но
УНИЩОЖАВАНЕ НА ПАМЕТ И ПАМЕТНИЦИ. КОЙ ФАЛШИФИЦИРА ИСТОРИЯТА НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА? УНИЩОЖАВАНЕ НА ПАМЕТ И ПАМЕТНИЦИ. КОЙ ФАЛШИФИЦИРА ИСТОРИЯТА НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА? »
По повод 75-годишнината от победата над хитлеристка Германия и неспирните спорове около историята се проведе международна конференция
Тактически похват за вдигане на залозите: Как САЩ поставят условия за продължаване на договора СНВ-3, известен в НАТО като Нов СТАРТ Тактически похват за вдигане на залозите: Как САЩ поставят условия за продължаване на договора СНВ-3, известен в НАТО като Нов СТАРТ »
Специалният представител на президента на САЩ за контрола над въоръженията Маршал Билингсли се усъмни, че Вашингтон ще
Четвърта световна: Хроники на бъдещето. Коронавирусната пандемия показа какъв ще бъде обновеният свят Четвърта световна: Хроники на бъдещето. Коронавирусната пандемия показа какъв ще бъде обновеният свят »
Александър Храмчихин Последиците от днешната вирусна пандемия сравняват с последиците от Голямата депресия и Втората световна война.
СЗО разпространява дезинформация и плаши населението на планетата СЗО разпространява дезинформация и плаши населението на планетата »
Денис Юрганов Според заявлението на директора на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Гебрейесус бушуващата по цялата планета
Финландските окупатори срещу съветското население Финландските окупатори срещу съветското население »
Владислав Гулевич „Във Финландия има много силно изразен антагонизъм по отношение на Русия, независимо от държавното й
Идва краят на петродолара Идва краят на петродолара »
Михаил Хазин Падането на американския петрол WTI (West Texas intermediate) до отрицателни стойности се нуждае от коментари.
Защо принуждават Беларус и Швеция да въвеждат карантина Защо принуждават Беларус и Швеция да въвеждат карантина »
В отговор на резките критики на медици и учени главният епидемиолог на Швеция Андерс Тегнел заяви, че
За кого бие камбаната на коронавируса За кого бие камбаната на коронавируса »
Дмитрий Юриев „Ако утрото настъпи“ – днес това заглавие на приключенския роман на Сидни Шелдън звучи като