Nova цензура. Шефката на новините на Нова телевизия Миляна Велева отказа участия на Сидеров /22.10.2019 г./

На 22.10.2019 година в телефонен разговор с кандидат-кмета на София Волен Сидеров директорът на "Новини и актуални предавания" на Нова телевизия Миляна Велева отказа участия на Сидеров в ефира на Нова до края на кампанията. Припомняме, че от сутрешния блок на Нова "Здравей, България!" изпратиха писмо с покана за участие до лидера на АТАКА. "Екипът на сутрешния блок "Здравей, България!" на Нова телевизия кани Волен Сидеров за интервю на живо в дните преди местните избори. Датата ще определим допълнително. Така ще продължим традицията на Нова телевизия на финала на предизборната кампания да гостуват лидерите на водещите партии според социологическите проучвания", казват в писмото от Нова телевизия. В телефонен разговор с пресцентъра на ПП АТАКА от Нова потвърдиха уговорката за понеделник, 21 октомври. В последния работен ден преди участието на Сидеров – 18.10., петък, директорът на "Новини и актуални предавания" Миляна Велева се свърза лично в пресцентъра на АТАКА и обясни, че участието се отменя, с оправданието, че Сидеров е и кандидат за кмет на София. Вместо на Сидеров в ефира на Нова беше дадена думата на Красимир Каракачанов – за близо 30 минути, както и на Валери Симеонов, и на Веселин Марешки – с телевизионно време в ефира на Нова по 16 минути. Последният – Веселин Марешки, е водач на листата общински съветници партията му ВОЛЯ във Варна. На 21 октомври пресцентърът на ПП АТАКА входира писмо в деловодството на Нова с уточнението, че подобен подбор на участници е в разрез със собствените правила и принципи на медията, които бяха изтъкнати като пречка именно за участието на лидера на АТАКА Волен Сидеров в НОВА. Последва единствено отказът на Миляна Велева за участия на Сидеров в ефира на Нова до края на кампанията. Припомняме, че директорът на "Новини и актуални предавания" в Нова Миляна Велева е спортен журналист, която за известно време е шеф в ТВ 7 на Цветан Василев. Тя е дъщеря на професор Камен Велев, заместник-министър на образованието в кабинета на Симеон Сакскобургготски, както и сестра на Зинаида Златанова – вицепремиер и министър на правосъдието в правителството на Орешарски. Цензурата срещу Сидеров продължава. По време на предизборната кампания никому неизвестният Борислав Игнатов е канен близо девет пъти повече от Сидеров в националните медии, а Ангел Джамбазки – 7 пъти повече!
КАТЕГОРИИ
ОЩЕ КАТЕГОРИИ
 
Вестник Атака
Караянчева потъпка свободата на словото, отказа достъп на АЛФА ТВ Караянчева потъпка свободата на словото, отказа достъп на АЛФА ТВ »
Председателят на българския парламент Цвета Караянчева изпрати официална позиция до ръководството на АЛФА ТВ, с което отказва
АТАКА: Опасността „Истанбулска конвенция” още не е отминала АТАКА: Опасността „Истанбулска конвенция” още не е отминала »
НС не се е произнесло окончателно до момента, АТАКА внесе нужната декларация Народните представители от АТАКА
Сидеров към Фандъкова: Не слагай данък върху колите Сидеров към Фандъкова: Не слагай данък върху колите »
Кметицата наказва 500 хиляди софиянци, защото нямат пари за скъпи коли Кметицата Йорданка Фандъкова да отмени
Сидеров пред БНТ: Вдигам протести срещу покачването на данъците за коли Сидеров пред БНТ: Вдигам протести срещу покачването на данъците за коли »
Волен Сидеров ще организира протести срещу намерението на кметицата Фандъкова и част от Общинския съвет да вдигнат
100 години от подписването на Ньойския диктат 100 години от подписването на Ньойския диктат »
На 27 ноември е извършено едно чудовищно престъпление против България, против справедливостта и човечеството. На този ден
Сидеров оспори цените за боклука в София и иска по-бедните да плащат по-малко за парно Сидеров оспори цените за боклука в София и иска по-бедните да плащат по-малко за парно »
Лидерът на АТАКА и общински съветник в София Волен Сидеров оспори план-сметката за 2020 г. за чистота
Привърженици на ГЕРБ скочиха на Валери Симеонов заради новия му пост в НС Привърженици на ГЕРБ скочиха на Валери Симеонов заради новия му пост в НС »
Десетки привърженици на ГЕРБ излязоха на спонтанен протест срещу избора на Валери Симеонов от НФСБ за зам.-председател
Сидеров пред СОС: Ще осветля сделките в Общината и как се харчат парите на софиянци Сидеров пред СОС: Ще осветля сделките в Общината и как се харчат парите на софиянци »
Лидерът на АТАКА Волен Сидеров положи клетва като общински съветник в столичния местен парламент. В словото си
Волен Сидеров пред ТОПНОВИНИ: Ще разсея мъглата в СОС Волен Сидеров пред ТОПНОВИНИ: Ще разсея мъглата в СОС »
- Г-н Сидеров, относно новото Ви начинание, с какви идеи и цели влизате в Столичния общински съвет?
Чуколов към вътрешния министър: Полицаите трябва да спазват закона, а не разпорежданията на служител в ОИК Чуколов към вътрешния министър: Полицаите трябва да спазват закона, а не разпорежданията на служител в ОИК »
Народният представител от АТАКА и зам.-председател на партията Десислав Чуколов пита вътрешния министър Младен Маринов защо и